Årskavalkade 2022

Årskavalkade 2022

1. januar 2022 kunne Flor feire 5 år. Det er ikke alle selskap som blir 5 år, og vi er ydmyke for at Flor fremdeles er i drift. Det sjette driftsåret bød på gleder, utfordringer og overraskelser. Som et vanlig år altså!

Januar

Januar var kald, men nye skjorter i twill og dongeri hjalp på. Vi rakk å ha fotoshoot med hester på Bjørke, før vi gikk ned med korona og måtte ta det med ro.

Februar

Vi var fremdeles i koronarus når de nye handlenettene våre endelig såg dagens lys. Akkurat i tide for morsdag, og mange fikk innpakkede handlenett til den store dagen. I år var det fastelavn, Valentine og morsdag på samme helg, mye på en gang med andre ord. Vi fikk inn hjelp på sosiale media og blogg, Lina-Maria Rolland startet å jobbe for oss en dag i uken. Norge begynte så vidt å opne opp igjen etter en ny runde med nedstigninger på grunn av korona.

Mars

I mars tok Kristin og Oda turen til Trøndelag og Lesja. Vi ble invitert av kvinnenettverket til Trøndelag bondelag på samling i Stjørdal. I Lesja var det duket for landbruksmesse. Vi var også rundt i Hordaland og intervjuet interessante mennesker som bruker Flor til årets påskenøtter.

April

1. april lanserte Flor tradisjonen tro et nytt produkt – i år var det «Fôr» - rundballer med fin logo. Det ble dessverre ingen salg av disse, noe Posten sitt distribusjonssystem var glade for. Til påskeferien hadde vi laget påskenøtter, en ny video med en oppgave hver dag. Vi fikk også noen nye fjes i Flor-gjengen, Inga Bjotveit begynte som markedsansvarlig, Inga Århus (imponerende å finne to Inga-er på en gang!) og Guro Rong begynte som butikkmedarbeidere. Vi bestemte oss for å flytte 300 meter på Voss, og oppussing og flytting preget måneden. Se eget blogginnlegg om april HER. Vi vil gjerne takke alle som var med og bidrog til at vi kom i land, og kunne åpne ny butikk i Vangsgata 27. april. Vi rakk også en tur til Hagemessen på Lillestrøm, og bygdekvinneseminar i Lom.

Mai

Mai måned ble stort sett tilbrakt på Voss, med fokus på bytte av nettbutikk. Det ble tid til en fotoshoot i idylliske Hardanger for siste kolleksjon av Våronn-buksa, og den nye Nær-jakka. Kristin var en tur til Vang i Valdres der bondelaget bød på popup-butikk. I tillegg var det lamming som preget mange av kundene våre, og Sjodna-buksa fikk kjørt seg rundtom i mange fjøs.

Juni

Juni startet med fotoshoot hos Marianne i Løten for flanellskjorte og kjeledress i nye farger. På samme tur hadde Kristin også popup-butikker i Vågå og på Mattisrud gård. Lina-Maria laget et fint blogginnlegg om eventyrhagen til Grete Rode på Voss som du kan lese HER. Norges Bygdekvinnelag hadde årsmøte i Bergen, og Flor var med. Senere inviterte vi hele Bjørgum Bygdekvinnelag til Lemme med fjelltur, konsert og mat. Vi lanserte ny nettbutikk, med Inga og Baste på laget gikk det (nesten) smertefritt! Mot slutten av måneden dro Kristin til nord og Balsfjordmessa. Det var veldig fint å være der igjen (tre år siden sist!) – for et fantastisk land vi bor i!

Juli

Juli var preget av ferie. Lina-Maria reiste videre til nye utfordringer etter å ha hjelpt oss i nesten et halvt år. Tusen takk for innsatsen! Det var mange nye og gamle kunder innom butikken vår, og vi er svært fornøyd med plassering og lokalet. Vi var innom Dyranut på Hardangervidda, som selger Flor til kalde fotturister. Inga var på ferie til Island og tok med en del Flor-klær i bagasjen så søstrene Vaka og Tinna skulle få tatt plaggene våre nærmere i øyesyn – les oktober.

August

Denne måneden bød på messer hver helg. Vi begynte i Etne, før Evje sto for tur helga etter. Så satte Kristin seg i bilen og kjørte til Horvamessa i Sandnessjøen, med stopp på Galkramp på Inderøy og i Vuku mellom anna. Vi fikk nye flanellskjorter som ble godt mottatt. Inga og Baste rakk også en tur til Oslo for å delta på Netthandelskonferansen, samt å være med på workshop for nettbutikk sammen med flere andre små og mellomstore bedrifter. Vi har nemlig meldt oss på et kurs som går over et år for å bli skikkelig gode på nettbutikk!

September

Endelig var det klart for Dyrsku`n i Seljord igjen, tre år siden sist. Flor fikk vist seg fram og møtt mange nye og gamle kunder. Senere i måneden var vi på Hurdagene på Eidsvoll, et skogsbruksarrangement. Samtidig var det «Midt i matfatet» på Hamar, der vi var invitert til å stå sammen med Hedmark bygdekvinnelag. En liten tur innom vår gode ambassadør Nora Sandberg i Hamar ble det også tid til. På slutten av måneden var det Smalahoveslepp på Voss, med mye folk i gatene – og moteshow med supermodeller fra blant annet Flor.

Oktober

Oktober ble en fin høstmåned på Voss. Det ble tid til en fotoshoot på stølen Liasert med sauene, i nydelig høstsol. I midten av måneden gikk turen til Island! Der har søstrene Vaka og Tinna startet selskapet Hildardætur som skal importere og selge Flor på Island. Kristin tok med seg 100 kg Flor-klær og fløy over for å være med på messe. Det ble en opplevelse for livet, med trivelige og interesserte folk som gjerne ville ha Flor. Vi bestemte oss for å gå for Folkeinvest som samarbeidspartner for en folkefinansiering, og startet arbeidet med strategi rundt dette med god hjelp fra Næringshagen på Voss. Kampanjen blir lansert i februar, så følg med, nå kan du snart kjøpe aksjer i Flor!

November

Inga, Oda og Kristin dro til Agrovisjon i Stavanger der det var full rulle, tre år siden sist. Så dro Kristin videre til Larvik, der Geno hadde kvinnekurs med egen Flor-butikk! Senere den uken var det klart for Norsvin sin «Gris i kongress» på Gardermoen. Vi ble svært gledelig overrasket da Sparebankstiftinga Hardanger ringte og sa at vi var vinner av årets "Nyskaparpris". Med den følger heder og ære – samt 300 000,- som kommer godt med i disse tider. Tusen takk! Vi hadde fotoshoot for synlighetsklærne som kommer til vinteren hos Voss Resort. Dette ble en kald og innholdsrik dag med flott resultat! I slutten av måneden dro vi på Park- og anleggsmesse i Lillestrøm. Dette var for å vise frem synlighetsklærne som kommer. Det ble godt mottatt! Vi avsluttet også november med å kjørte kampanjen «Redd et plagg» i både nettbutikk og fysisk butikk med vareprøver og feilvarer til reduserte priser. Alle plaggene ble solgt!

Desember

Julehøytiden kom plutselig i år også, og det er svært trivelig å feire jul i ny butikk midt i hovedgata på Voss. Mange var innom, og skrytesokker ble det kjøpt mange av! Kuldeperioden som traff oss i desember gjorde sitt til at mange får ull til jul ;-) Mange handler på nett og vi hadde for første gang et influensersamarbeid via Snapchat og Instagram som gav god respons! Vi kvinnet oss opp til å ha en livesending fra butikken der vi viste frem mange av plaggene våre.


Innimellom reising og salg, er det mye annet hverdagsarbeid som blir gjort. Vi jobber hver dag for å videreutvikle Flor, og det er mange nye produkt på trappene. Nå venter vi spent på synlighetsklær, samt håndtverksbukse som kommer i februar. I tillegg til at det er mye arbeid med folkefinansieringskampanjen som er på gang, holder vi hjulene i gang i butikken.

Tusen takk til alle som støtter oss, kjøper Flor og kommer med tips som gjør at vi beveger oss i riktig retning. Det er mye på gang i 2023 – så følg med!

Tilbake til bloggen