Lenge leve bonden!

Lenge leve bonden!

 Russehilsen som ble t-skjorte-design!

Lenge leve bonden t-skjorte

På 17. mai i år ruslet Kristin gjennom Vangsgata. Hun skulle pynte butikken med norske flagg og registrerte flere gråpapirhilsner fra russen på butikkvinduene bortover gata. Da hun kom til Flor-butikken ble hun varm om hjerte. For der stod det med store bokstaver «LENGE LEVE BONDEN».

Denne hilsenen var så fin at Kristin hengte den opp på kontoret. Vi ble enige om at vi ville gjøre noe mer med budskapet, og da designeren vår Baste kom på ideen om å bruke hilsenen som t-skjorte-design ble vi strålende fornøyde. For en fantastisk ide! Og vipps var prosessen i gang. Forslag ble tegnet opp, og prøver tilsendt fra fabrikken i Tyrkia. T-skjortene satt på første forsøk, både for dame og herre. Så vi klarte å få de hjem i slutten av juli, akkurat i tide for å rekke siste del av sommeren! Se resultatet HER!

Bonde t-skjorte til dame


T-skjortene var på plass, men historien hang enda i luften. Vi ville vite mer om russehilsenen som ble t-skjorte! Forfatterene, to kjekke odelsjenter, ble sporet opp og vi fikk tatt en prat med en av de, Thea Malin Lyhammer.

Hvordan kom dere på ideen til hilsenen på Flor-vinduet?
- Jeg og venninden min Hilja kom på ideen. Det er en lang tradisjon på Voss at russen henger opp beskjeder på gråpapir på butikkvinduene til butikker en har et forhold til, og ønsker å si noe om. Vi ville lage et positivt budskap om noe som omhandler landbruket siden dette opptar og engasjerer oss. I tillegg synes vi at Flor er en bedrift som har veldig gode arbeidsklær for kvinner og står for gode verdier. Siden ideen til Flor i tillegg startet i landbruket, så var det perfekt å henge opp en hilsen til dere!

Bonde t-skjorte fra Flor


Hva betyr bonden for deg?

- Både jeg og Hilja har odel på gård og bonden betyr naturligvis utrolig mye for oss. På gården jeg kommer fra driver vi hovedsakelig med sau, og har 70 vinterfòrede sauer. Vi har også noen sommergriser, to hester og ca 20 høner. Hestene nytter vi i driften, for eksempel for å frakte salt til fjells. I tillegg har vi flere huskyer som vi trener som hobby. Jeg syns det er meningsfullt å drive med dyr, og det er godt å føle at en gjør noe som er både givende og nyttig. Jeg ser for meg en fremtid på gården, og brenner for å holde det norske landbruket i live i en tid der en ser at det desverre blir faset ut mange steder, og færre ønsker å satse som bonde. Da syns jeg det er ekstra viktig å sende ut et signal om at ungdommen likevel har tro på bonden og fremtiden!

Hva tenker du om at hilsenen nå er et t-skjorte design?
- Det syns jeg er veldig moro! Det hadde vi ikke sett for oss eller tenkt det kunne bli. Det var russepresidenten vår som ringte og fortalte det, og jeg ble veldig overrasket. Kjekt at hilsenen ble brukt så kreativt og får leve videre.

Hvor går veien videre?
Jeg har akkurat kommet inn på Veterinærstudiet på Ås med oppstart neste høst. Dette er drømmejobben for meg, med min interesse for dyrehold. Og en gang i fremtiden ser jeg for meg å være distrikstveterinær i kombinasjon med å drive gården hjemme.

Kristin i Flor er svært fornøyd med t-skjortene
- Vi var så fornøyde med plakaten vi fikk på 17. mai, og da Baste fant ut at vi kunne lage t-skjorte-design av dette ble det enda gøyere. Vi ville også lage en t-skjorte til herre denne gangen, da det er ofte vi får spørsmål om vi ikke har noen produkt til menn som vil støtte oss. Budskapet passer jo perfekt for begge. Thea og Hilja er jenter vi ønsker å apellere til, og da vi hang opp "Lenge leve bonden" på butikken vår kjente jeg at jeg ble veldig stolt.

Lenge leve bonden!

Bonde t-skjorte til herre
Tilbake til bloggen