Voss Sentrum sett frå Voss Gondol

Har du planer om å ta turen til Voss i sommer?

På Voss har de et ordtak som sier: "Verda er vid, men Voss er vidare". Det stemmer på en prikk når det kommer til aktiviteter og ting å finne på. 

Voss Gondol

Voss Sentrum sett fra luften

Voss er en liten bygd med ca. 15.000 innbyggere, og der varehandel, landbruk og turisme er blant de største næringene. Voss er viden kjent som vintersportsted og for å dyrke frem vintersportutøvere på løpende bånd - Kari Traa (freestyle), Lars Bystøl (hopp), Astrid Lødemel (alpint), Eirik Kvalfoss (skiskyting) og Kristen Skjeldal (langrenn) for å nevne noen. I den senere tid har Voss også gjort seg bemerket inne tekstilbransjen med merker som Kari Traa, We Norwegians, 150YA og ikke minst vårt eget merke, Flor. Alle med butikk på Vossevangen.

Her er vår topp 10-liste over ting du bør få med deg på Voss!

Flor butikken på Vangen

 Flor-butikken i Vangsgata 39 i Voss sentrum

#1 Besøk Flor-butikken. Legg handleturen innom oss i Vangsgata 39.
Her finner du et bredt utvalg av gode bukser, kjeledresser, t-skjorter, singleter, skjorter, gensere, dunvest og mye mer. Vi liker alltid å slå av en prat. 

Og du! Om du ikke skal til Voss i sommer er du selvsagt hjertlig velkommen til å surfe en tur innom nettbutikken vår!

Voss Gondol

Voss Gondol sett fra Hanguren. Foto: Jon Hunnålvatn Tøn, Hunnålvatn Media

#2 Voss Gondol. Ta gondolen fra togstasjonen til Bavallstoppen. Her kan du nyte en bedre lunsj eller middag i restauranten, før du tar turen ned igjen til fots via Raugstad, Mølsterberget eller Bavallen. Alle alternativene byr på fine naturopplevelser. 

Voss Klatrepark

Klatring og zipline er en sikker vinner! Foto: Voss Active

#3 Voss Active - Klatre og ziplinepark. Moro for store og små. Klatreparken ligger ca. 15 kilometer fra Voss sentrum, i retning Gudvangen/Flåm/Oslo. 

Bading i Raundalselva på Voss

Bading i Raundalselva. Foto Grim Fimland Moberg

#4 Bading i Raundalselva. Ved fint vær og lav vannstand er et bad i Raundalselva en fantastisk badeopplevelse. Her byr naturen på krystallklart turkis vann og flotte elveformasjoner. Et bad i Raundalselva fortjener helt klart en egen post på Instagram. Obs! ikke egnet for små barn. Krever svømmedyktighet. Kart til Raundalselven finner du her Husk å parker på tilviste plasser, og ta hensyn til at andre skal kunne kjøre forbi!

Voss Bowling- og aktivitetssenter

Hos Voss Bowling finner du både bowlingbaner og lekeland. Foto: Voss Bowling

#5 Voss Bowling. Voss Bowling er et aktivitetssenter som rommer mange ulike aktiviteter. Her finner du både bowlingbaner og et innendørs lekeland. Passer for alle aldre. Voss Bowling i ligger praktisk talt midt i sentrum av Voss.

Vangen Café

Kaffepause, lunsj eller middag? Hos Vangen Café får du god og tradisjonsrik mat. Foto Vangen Café

#6 Vangen Café. Mat må en ha! Vangen Café byr på god tradisjonrik mat i trivelige lokaler. Etter vårt syn et av de klart beste spisestedene på Voss. Vangen Café finner du midt på Vangen (Vangen=sentrum).

Voss Vind

Lær og fly som superwoman og supermann hos VossVind. Foto VossVind

#7 Fly som supermann! Hos VossVind kan du fly i vindtunnel i trygge og kontrollerte omgivelser. Alder 5-100 år.

Lemme på Voss med Lønahorgi i bakgrunnen

Lønahorgi (1410 moh) sett fra Lemme (gården til Kristin). Lønahorgi er toppen til høyre i bildet. Foto Chris Baldry

#8 Lønahorgi 1410 moh. Dagstur til Lønahorgi. Lønahorgi er et av de høyeste fjellene på Voss. Turen til Lønahorgi kan du starte i Bavallen eller du kan ta gondolen opp fra Vangen og starte turen der i fra.

Vossabadet

I Vossabadet kan du svømme, bade, stupe eller prøve deg i vannsklien. Mulighetene er mange! Foto Birgitte Horn

#9 Vossabadet. Besøk Vossabadet i sommer. Vossabadet ligger like ved idrettsplassen i Voss sentrum. Vossabadet har opplæringsbasseng, 25-metersbasseng, stupebasseng og vannsklie. Passer for alle aldre. 

Bordalsgjelet

Bordalsgjelet - vilt og vakkert! Foto Eriksen Design

#10 Løpetur i Prestegardsmoen. Morgentur eller kveldstur? Legg løpeturen til Prestegardsmoen og Bordalsgjelet. Prestegardsmoen er et friluftsareal/en skog som ligger mellom sentrum/idrettsplassen og Vosso (elven som renner gjennom Voss). Her er det stier på kryss og tvers. Prestegardsmoen starter like ved Vangskyrkja. Bordalsgjelet er et spektakulært eleveleie, der du kan spasere på sikret sti langs elveleiet. Vel verdt et besøk. Les mer om Bordalsgjelet her!

Ønsker du flere tips til ting å finne på? Kom gjerne innom butikken for en prat, så kan vi gi flere tips!

God sommer! :)

Tilbake til bloggen