Årskavalkade 2023!

Årskavalkade 2023!

Flor startet 2023 med fire eiere, og endte året med 550 eiere! Året har vært et eventyr, og her kommer som vanlig en liten oppsummering av høydepunktene.

Januar

Januar startet med tidenes blåmandag, da vi midt i varetellinga gav bort instagramen vår til tyrkiske hackere. Etter noen timer med intens forhandling, og noen tusenlapper betalt, innså vi at 6000 følgere nå sto uten deres favorittkonto, nemlig Flor. Etter en uke innså vi at slaget var tapt og vi opprettet ny konto.

Dette har vært en dyrekjøpt erfaring for oss, og dersom du er usikker på om du følger oss på instagram – sjekk oss ut på @florworks.as. Hett tips! Sjekk også at du har på totrinns-verifisering på din egen konto, og husk at mistenkelige e-poster aldri skal responeres på!

Kristin tok ellers turen til ammekukurs for damer, og til Arctic Entrepreneur-messa på Gardermoen. Vi bestemte oss for å gå for Folkeinvest-kampanje for å få inn kapital og flere eiere, og laget film med Nora Sandberg på Hamar for å markedsføre kampanjen.

Februar

Arbeidet for å få i land en folkeinvest-kampanje er omfattende, og det er svært mye informasjon som skal hentes inn. Kristin tar en tur til Oslo for å presentere prospektet til potensielle investorer. Det var også tid til en popup-butikk med kvinner i Hokksund bondelag, samt en butikk hjemme hos Nora Sandberg på Furnes.

Endelig hadde vi også prøver på de nye håndverks- og synlighetsklærne våre, og vi hadde en fotoshoot i Myrkdalen fjellandsby.

Mars

Endelig kom klærne vi har ventet så lenge på! Flor har fått godkjente synlighetsklær! I tillegg har vi fått håndverksbukse, og en skikkelig fin skalljakke! Flor fikk holde apell på 8. mars-markeringen på Voss, vi reiste til Lillehammer og Hardanger. Og ikke minst jobbet vi knallhardt med emisjonen vår – som tikker og går.

April

Endelig åpnet kampanjen vår for alle, og på rekordtid fikk vi inn minstesummen vi trengte for å få gjennomført emisjonen. Vi hadde en teori om at det var mange små investorer som ønsket å eie Flor, og dette stemte. Da kampanjen stengte, hadde vi 550 nye aksjonærer på laget. Det er stort, og vi er ydmyke for å få forvalte Flor videre!
Første april lanserte vi som vanlig noe nytt fra Flor – i år var det Kor! Med tilbud på gule klær rundt påsketider var det mulig for folk å kjøpe matchende antrekk til koret.

Kristin var med MEF Kvinner på studietur til Malaga, der besøk på CAT-fabrikken var det store høydepunktet. 

I tillegg reiste vi på Hagemessen på Lillestrøm og hadde med og vårt flunkende nye forkle eller florkle som vi liker å kalle det. Og en ny bomullsshorts. Begge produktene blir skikkelig godt mottatt og de flyr unna på våren!

Mai

17. mai er en høytidsdag, og vi var svært stolte da vi så plakaten russen hadde hengt på butikken vår på morgenen; Lenge leve bonden!

Designer Baste var så fornøyd med plakaten at han likeså godt produserte T-skjorter med plakaten på brystet.
Inga og Kristin tok turen til Haugesund på anleggsmesse, og sprer ordet om Flor til nye markeder.

Juni

Sommeren er på vei, Voss feirer pride og vi fikk ENDELIG profilert butikkvinduene våre! To av investorene våre, Ewa og Lars, sier ja til å sitte i styret til Flor, og vi har vår første styresamling med det nye styret. 

Juli

Bonde-t-skjortene med plakaten fra 17. mai kom i salg, og alle tar sommerferie. Kristin er budeie på Grettestølen på Voss, og Inga kommer oppom for å lage reklame for Flor-klærne i bruk.

Landsskytterstevnet blir arrangert på Voss, og vi har stand der sammen med
andre Vossa-bedrifter. Vi søkte etter butikksjef på våren og i slutten av juli begynte Ragnhild som salgssjef i Flor! Hun ble kastet inn i jobben under Landsskytterstemnet, og vi er svært glade for å få henne med på laget!


August

Vi lanserer Hendig snekker- og arbeidsbukser, og har aldri solgt så mange produkter på så kort tid. De ser veldig bra ut, er gode å gå med og fyker ut av lager! Oda, Ragnhild og Kristin drar på turné, og i løpet av to uker er vi i Valdres, i Vågå, Dombås, Folldal, Agrisjå i Trøndelag og Leveld i Ål.

September

Samtidig som vi feirer Flors 5-års jubileum, begynner Hendig-buksene å komme i retur. Det viser seg at de rett og slett ikke holder mål kvalitetsmessig. Dette har vi i Flors historie aldri opplevd før, og etterhvert som vi begynner å se omfanget av situasjonen, bestemmer vi oss for å avslutte salget av plaggene rett før Dyrsku'n. Dette var en svært alvorlig og kritisk situasjon for oss, men ærlighet og kvalitet er de viktigste verdiene våre, så vi kjente at dette var det riktige å gjøre. Vi opplevde i etterkant stor støtte fra folk for valget vi tok. Inga, Kristin og Anette drar til Dyrsku'n og har butikk i sommer-temperatur i Seljord.

Oktober

Ragnhild dro til Bøndenes innkjøpslag i Sandnes med popup-butikk og solgte så bra at de tok oss inn i sortimentet! Vi fikk ny arbeidsull i to fine fargekombinasjoner og vi hadde fotoshoot på Lemme for disse med verdens mest fotogene sauer.

November

Måneden begynner med at Ragnhild og Kristin drar til Stavanger på inspirasjonsseminar med Norges Bygdekvinnelag. Vi setter opp butikk og møter igjen mange gamle, gode kunder!
Vi har de siste årene kjørt «Redd et plagg»-kampanje i november. Da selger vi ut plagg med små feil og mangler, vareprøver og klær brukt i fotoshoot. I år hadde vi dessverre også mange Hendig-bukser å redde, slik at kampanjen gikk over all forventning.

Tusen takk til alle som har reddet plagg denne måneden!

Desember

Vi fikk nye luer i lammeull, julehandelen går som vanlig både på nett og i butikk. Rett før den atmosfæriske elven traff Voss, dro vi til Oslo for vår første urbane popup-butikk. Takk til alle som kom innom! Vi kommer tilbake!

Vi satte i gang rekruttering av ny daglig leder, da gründer og daglig leder skal trappe ned og bruke mer tid på gården hun skal ta over. Dette blir spennende!


2023 har vært et år utenom det vanlige i Flor. Fra å miste vår viktigste kommunikasjonskanal, til emisjon med 550 nye eiere, til å rekruttere ny daglig leder mot slutten av året. Det blir spennende å se hva neste år bringer med seg.

Godt nytt år og takk til alle som heier, eier og handler Flor!

 

Tilbake til bloggen