Flor arbeidsklær som bekledning i barnehage

Barnehageansatte vil ha arbeidsklær tilpasset deres hverdag

Fokus på gode arbeidsklær - et viktig tema.


Gjennom våre kolleksjoner ønsker Flor å hylle arbeidskvinnen, og sikre at hun kan føle seg vel på jobb, enten hun befinner seg på et verksted, i barnehagen, i gulerotåkeren eller med en hammer i hånden. Ingen land i verden har større andel kvinnelige arbeidere på gårder, oljeplattformer, fiskebåter, verksteder og fabrikker som Norge. Dette er vi i Flor veldig stolte av, og ønsker å bidra til økt likestilling ved å ha fokus på arbeidsklær og rett utstyr til kvinner. Flor er også opptatt av å formidle arbeidsglede, og i alle plaggene står det «Godt jobba». På den måten får du skryt hver gang du henger fra deg klærne etter endt arbeidsøkt.

Flor arbeidsklær som bekledning i barnehage

Hvorfor testing i barnehage?

Vår hypotese forut for oppstart av testing var at det også i barnehage er behov for mer og bedre arbeidsklær. Vi ønsket å lære mer om arbeidshverdagen og behovene for arbeidsklær for dere som jobber med det mest verdifulle vi har, barna våre! Hva er de største utfordringene med de arbeidsklærne som eksisterer i dag? Er det kvalitet, passform, design, utvalg, inneklær, uteklær, budsjett eller helt andre ting. Dette vil vi lære mer om, mye mer om!
I februar i år inviterte vi derfor alle damer som arbeider i barnehage til å melde seg som søkere til en testgruppe, der vi gjennom en utvelgelsesprosess til slutt skulle ende opp med 10 damer som skulle teste klærne våre på sin jobb. Testperioden ble satt til 10 uker, og i løpet av denne perioden skulle testerne få anledning til å utfordre klærne våre i alle slags vær og arbeidssituasjoner, både høyt og lavt.

Flor arbeidsklær i bruk i barnehage


Selve utvelgelsen ble gjennomført etter en rekke kriterier – alder, stillingsprosent, arbeidserfaring, geografisk spredning, størrelse på barnehage, motivasjon for delta. I tillegg var det viktig for oss å få ekte og ærlige tilbakemeldinger for å kunne utvikle bedre og flere produkt.
Alle testerne fikk tilsendt hver sin testpakke bestående av en Våronnbukse, ullundertøy (ulltrøye, stillongs sokker og pannebånd), fleecejakke, hettegenser og hodeplagg (lue i merinoull og fleece-hals).

Noen av våre funn, så langt

Noe overraskende (for oss) viste det seg at flere av testpersonene ser på arbeidsklær utelukkende som noe som har med «uteklær» å gjøre (regntøy og varmedress). Dette på tross av at brorparten av arbeidsaktiviteten foregår innendørs. Denne oppfatningen erfarte vi at endret seg gjennom testperioden, og der flere «oppdaget» gleden og behovet for gode og funksjonelle arbeidsklær til daglig bruk – inne og ute.
Videre utmerket disse kategoriene seg som viktige elementer ved valg av plagg: kvalitet, passform, design og selvfølelse ved bruk (føler jeg meg vel i disse plaggene?).
Fokuset på gode og funksjonelle arbeidsklær for damer har aldri vært større enn det det er i dag. Det er vi veldig glad for – for uten fokus, ingen endring! Vi tar «ballen videre» og lover å fortsette med å utvikle gode og funksjonelle arbeidsklær for damer i barnehagesektoren. Klær som skal gjøre arbeidsdagen DIN enklere!

Flor arbeidsklær

Her er noe av de vi spurte testerne om og svarene vi fikk.

"Hvordan synes du våronnbuksen fungerer til bruk i barnehage?” Med utgangspunkt i valgt tekstil, stretch, lommer, livhøyde, knepping/stramming, justering rundt legg etc.

”Veldig god bukse. Bra lårlomme, god i livet med justering, deilig stoff og god bevegelighet”.

"Fantastisk til bruk i barnehage”.

”Denne elsker eg. God passform, behagelig, god justering i livet. 10 av 10”.

”Fantastisk bukse. Ønsker flere farger. Godt stoff, stretch og forsterket. Bra med glidelås langs legg. Lommer på fremsiden er litt vanskelig å komme til”.

”Deilig! Robust og mjuk. Lommer er passe store. Godt at den er høy i livet”.

”Farge og design. I hvilken grad synes du Flor sine klær egner seg i barnehage, med tanke på farge, uttrykk og design?”
”Nydelige farger som passer godt til bruken. Fint og feminint, men ikke overdrevent”.

”Fantastiske farger. Veldig mye skryt fra kollegaer”.

”Bra design., fine farger, fin logo. Får skryt fra kollegaer”.

”Flor sine klær egner seg godt til bruk i barnehage. Fine, friske og behagelige farger. God passform”.

”Fantastiske farger og design”.

Flor arbeidsklær i barnehage

Veien videre – nye farger og nye plagg er under utvikling

I høst lanserer vi vår andre ullkolleksjon. En kolleksjon i gult, blått og rustrødt, bestående av stillongs, ulltrøye med rund hals, ulltrøye med høy hals, ullsokker, matchende pannebånd og en ullhals.
Nye Våronn-bukser er på vei! I oktober måned får vi inn ny ladning med Våronn-bukser. De nye Våronn-buksene kommer i størrelsen XS til XXL i de populære og for mange velkjente fargene skogsgrønn, burgunder og svart med røde detaljer. I tillegg får vi inn en ny farge - denne gangen en blå variant i XS til 3XL.
Flere jakker er under utvikling. Vi har for tiden flere jakker under utvikling, både ytterjakker og mellomlagsjakker. Vi gleder oss stort til å kunne presentere disse jakkene, og har stor tro på at også disse plaggene vil treffe godt med hensyn til passform, design og fargevalg. Her er det bare å glede seg!

Om du er enig med oss i at gode og funksjonelle arbeidsklær til barnehageansatte er rimelig krav, blir vi glad om vil dele dette innlegget med bekjente og andre barnehageansatte. Vil du gi oss innspill om bruk og behov for arbeidsklær i barnehage, blir vi glad om du melder deg inn i Facebookgruppen vår – Flor i barnehage :)

Tusen takk!

Tilbake til bloggen