Arbeidslyst - har du det eller får du det?

Arbeidslyst - har du det eller får du det?

Når starter arbeidslysten og hva gir arbeidslyst?

"Heilt frå eg var lita har eg delteke i arbeidet på garden. Men som ung var eg ikkje særleg interessert i å arbeida. Eg gjorde det eg måtte, men det var ikkje så altfor mykje. Det var kjekkast då det var mykje folk samla og arbeidet gjekk raskt. Etter kvart som eg vart eldre deltok eg i gradvis større grad. Men framleis var pausane kjekkast."

Arbeid på gården på 1990-tallet

Det var noen ganger tunge tak, lange timer og jeg hadde mer lyst til å gjøre andre ting. Jeg mistenkte at det ikke eksisterte så mange bilder av meg som jobber fra jeg var ungdom, og jeg hadde rett. På dette bilde var jeg om lag syv år og hverdagsklærne var også arbeidsklærne.

I ungdommen tok jeg i bruk arvede klær, for store klær eller utslitte klær som arbeidstøy. Det gjorde ikke akkurat så mye for arbeidslysten.

Kristin i arbeidsklær uten passform


Den følelsen jeg fikk av at alt ble tyngre i klær som var for store og uhåndterlige, var i meg da jeg fikk ideén til Flor.

Og som Flor har sagt helt fra begynnelsen, vi selger ikke bare arbeidsklær – vi selger arbeidslyst!

Med en tanke om at det skal være lettere å få med ungdom og spesielt tenåringsjenter i arbeidet på gården lagde vi Sjodna-buksa vår ned i størrelse XXS. Denne kan passe for barn fra omlag 11 -12 år. Ved å få en bukse som passer, er lett å bevege seg i – og som du syns er fin – så øker forhåpentligvis arbeidslysten også.

Sjodna bukse og jakke for ungdom


Sjodna arbeidsbukse er en bukse med slitesterkt materiale som tåler å bli møkkete. Den har et glatt vannavvisende stoff framme og stretch bak. Det gjør at den puster godt samtidig som den tåler sprut eller skitt. Den har strikk og stramming i livet. Buksebeinet kan du stramme inn med borrelås eller gjøre større for å få den over skoene. Den har fire praktiske lommer og i XXS finnes den i fargene burgunder, skogsgrønn og svart med lysegrønne detaljer.

De andre plaggene vi har går fra størrelse XS til XXL og vil nok også passe mange – vi håper vi kommer dit at vi kan lage full kolleksjon til de yngre jentene en vakker dag!

Jenter i Flor klær
Tilbake til bloggen